Polițiștii din județul Argeș au efectuat o serie de percheziții la sediile unor firme și la Primăria comunei Morărești într-un dosar care vizează suspiciuni de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Ancheta se concentrează pe acuzații că reprezentanți ai administrației locale din comuna Morărești ar fi efectuat măsurători incorecte pentru a scuti o firmă de restituirea unei sume de bani legată de lucrările la un drum. De asemenea, ancheta se extinde și asupra lucrărilor la dispensarul din localitate, care ar fi fost supraevaluate semnificativ, cu opt sau chiar zece ori mai mult decât prețul real.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare în baza unei autorizații din partea instanței competente. Aceste percheziții au vizat sediul unei unități administrativ-teritoriale, precum și sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale din municipiul Pitești.

Din cercetări, s-a stabilit că primarul comunei Morărești ar fi dispus măsurători incorecte pentru o lucrare de asfaltare, care nu ar fi fost efectuată conform caietului de sarcini, cu scopul de a exonera societatea comercială executantă de la plata unei sume de 66.000 de lei. De asemenea, primarul ar fi dispus efectuarea plății integrale pentru lucrări de achiziții publice legate de renovarea dispensarului localității, efectuate de o altă societate, fără a efectua recepția și cu supraevaluarea prețurilor la echipamente cu până la 8 sau 10 ori mai mari decât cele practicate pe piață pentru produse similare.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile și alte documente de la unitatea administrativ-teritorială implicată. Șapte persoane au fost duse la sediul poliției pentru audieri. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care au fost comise faptele și pentru a lua măsurile legale adecvate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *