Vineri seara, în Râmnicu Vâlcea, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că principala prioritate a Guvernului este să realizeze o absorbție de aproape 100% a fondurilor europene disponibile în cadrul exercițiului bugetar 2016-2020. El a precizat că prima rectificare bugetară va avea loc după intrarea în vigoare a legii asumate în Parlament.

Ciolacu a explicat planurile Guvernului de a crea un fond pentru cofinanțare și a menționat că, odată cu adoptarea legii, se va furniza cadrul legal necesar pentru a începe implementarea acestuia. Prioritatea sa este de a utiliza eficient exercițiul financiar 2016-2020, care se încheie la 31 decembrie, și de a obține o absorbție a fondurilor cât mai aproape de 100%. Guvernul este în discuții cu Comisia Europeană pentru a găsi modalități de a utiliza fondurile europene și în alte direcții.

Premierul a subliniat că există deja proiecte planificate și fazați care se încadrează în exercițiul financiar curent. Totodată, a menționat că este esențial să nu se piardă fondurile europene și că Guvernul are un plan bine stabilit pe care intenționează să-l urmeze. El a confirmat că primarii vor primi finanțare pentru cofinanțările proiectelor lor după ce vor fi asigurate cofinanțările pentru proiectele de investiții majore.

Ciolacu a adăugat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a depus deja o solicitare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) de încă 500 de milioane de euro și a explicat că guvernul trebuie să asigure cofinanțarea necesară pentru a atrage fonduri europene de trei miliarde de euro. El a subliniat că există un plan detaliat, dezvoltat în colaborare cu ministrul de Finanțe și întreaga echipă guvernamentală, și că vor rămâne consecvenți în implementarea acestuia. Prioritatea principală este infrastructura critică și proiectele de mare infrastructură din România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *