Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, subliniind că guvernul se angajează să apere interesele acestei categorii de cetăţeni.

Ciolacu a exprimat respectul pentru persoanele vârstnice, considerându-le purtătoarele unei înţelepciuni şi experienţe de viaţă de nepreţuit. El a subliniat importanţa legăturii intergeneraţionale în societate şi a menţionat că tradiţia românească a acordat întotdeauna respect persoanelor în vârstă.

În calitate de prim-ministru, Ciolacu a recunoscut o responsabilitate suplimentară faţă de persoanele vârstnice în protejarea lor în faţa provocărilor actuale. Guvernul său se angajează să sprijine economia şi investiţiile, dar şi să adopte măsuri sociale orientate către nevoile persoanelor în vârstă ori de câte ori este necesar.

Ciolacu a afirmat dorinţa ca pensiile să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român şi a promis o nouă lege a pensiilor, cu scopul de a elimina inechităţile din sistemul actual de pensii. El a subliniat importanţa asigurării unui trai decent pentru persoanele în vârstă şi a garantat că se vor lua măsuri pentru a preveni transformarea pensiilor în venituri de subzistenţă.

În plus, premierul a reiterat angajamentul de a asigura protecţie şi îngrijire adecvată pentru persoanele în vârstă, în special pentru cei care sunt singuri. El a subliniat că respectul faţă de generaţiile în vârstă reprezintă o modalitate de a-i proteja şi de a le oferi îngrijirea de care au nevoie în condiţii optime.

Cu un mesaj de „La mulţi ani şi sănătate, seniorilor României!”, Ciolacu a încheiat transmisia sa cu o urare de bunăstare pentru persoanele vârstnice din ţară.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *