Doi indivizi, unul în vârstă de 25 de ani și celălalt de 28 de ani, au fost supuși reținerii joi, pe baza acuzației că au solicitat sume de peste 120.000 de lei de la companiile de asigurări, simulând mai multe accidente rutiere cu daune materiale. Acești tineri au utilizat mai multe vehicule în acest demers, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

În data de 27 septembrie, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub conducerea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 5 percheziții domiciliare în municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, într-un caz penal legat de înșelăciuni în domeniul asigurărilor. În urma acestor acțiuni, două persoane au fost reținute. După investigațiile desfășurate, s-a stabilit că cei doi sibieni, cu vârste de 25 și, respectiv, 28 de ani, au pretins că au fost implicați într-o serie de evenimente rutiere cu daune materiale petrecute în județul Sibiu, formulând cereri de despăgubire în scopul obținerii de bani de la companiile de asigurări. Conform comunicatului emis de IPJ Sibiu, prejudiciul total adus în urma acestei presupuse activități ilegale se ridică la suma de 120.467 de lei.

În cadrul perchezițiilor, au fost confiscate mai multe mijloace de probă, documente și telefoane mobile. Pe baza acestor probe, polițiștii au decis reținerea celor doi bărbați pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezenți în fața unei instanțe pentru stabilirea unei măsuri preventive adecvate. Investigarea cazului continuă sub coordonarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, cu supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Este demn de menționat că acțiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, conform informațiilor furnizate de IPJ Sibiu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *