Cresterea gradului de sigranta in unitatile scolare este unul dintre principalele obiective ale politistilor prahoveni. În acest sens, oamenii legii au un plan bine stabilit cu activitati de prevenire care sa conduca la diminuarea infractiunilor in scoli. Conform datelor statistice, in primul semestru al anului 2023, la nivelul judetului au fost inregistrate 35 de fapte penale in mediul scolar, mai putine comparativ cu anul trecut.

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Poliția Prahova.

Din anul 2020, în cadrul Poliței Prahova a fost înființat Biroul Siguranța Școlară care are un plan de măsuri pentru protecția elevilor și mai ales pentru prevenirea actelor ilegale în unitățile de învățământ.

La aceste activități au participat, în primele șase luni ale anului, aproximativ 7500 de elevi și preșcolari. Drept consecință, spun polițiștii, numărul faptelor penale sesizate în școli a scăzut. Dacă în primul semestru al anului trecut au fost înregistrate 44  de astfel de fapte, în aceeași perioadă a acestui an, au fost doar 35.

Reprezentanții Biroului Siguranța Școlară anunță că vor desfășura în continuare activități de prevenire și diferite campanii în unitățile de învățământ.  

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *