Sursa: theverge

Prima misiune de returnare a mostrei de asteroizi NASA a fost un succes după!

„După o călătorie de aproape 3,9 miliarde de mile, capsula de returnare a probei de asteroizi #OSIRISREx este înapoi pe Pământ. Echipele efectuează evaluarea inițială a siguranței – primele persoane care au intrat în contact cu acest hardware, deoarece se afla de cealaltă parte a sistemului solar”, a spus NASA într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Videoclipul poate fi văzut aici.

Capsula a fost atașată la sonda spațială OSIRISREx a NASA și a fost lansată mai devreme în a doua zi după ce conținea o bucată de asteroid Bennu. Capsula a căzut apoi prin spațiu timp de patru ore înainte de a intra în atmosferă deasupra Californiei și a aterizat aproximativ 13 minute mai târziu în Utah.

Mostrele asteroidului Bennu vor fi împărtășite cu alte agenții spațiale ale lumii. În timp ce 4% din eșantion va merge către agenția spațială canadiană, Japonia va primi, de asemenea, aproximativ 0,5% din roca și praful colectate de la asteroid.

Oamenii de știință de la agențiile spațiale din alte țări vor putea, de asemenea, să ceară materialul pentru a-l studia. O parte din ele vor fi depozitate într-un laborator din New Maxico.

Bennu este considerat a fi cel mai periculos asteroid din sistemul nostru solar fiind un asteroid carbonic și are aproape 10% carbon din masa sa totală. Cu această misiune, NASA speră să găsească răspunsuri despre cum și când a început viața pe Pământ.

‎OSIRIS-REx a colectat chiar mai mult decât cele 60 de grame de material Bennu pe care le viza NASA când a făcut scoop-ul în 2020, înainte de a începe călătoria înapoi pe Pământ în 2021.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *