Doi bărbaţi au suferit răni în urma unui incendiu care a avut loc duminică într-o locuinţă din comuna Dăneşti, conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Incendiul a fost gestionat de pompieri, care au sosit la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi spumă, precum şi cu o ambulanţă SMURD echipată pentru prim ajutor.

La momentul intervenţiei, flăcările se răspândeau pe aproximativ două treimi din locuinţă şi exista pericolul ca incendiul să se extindă la întregul imobil şi la o anexă gospodărească. În timpul incendiului, au fost rănite două persoane, respectiv proprietarul locuinţei şi fiul său.

Pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor, a fost necesară intervenţia unei alte ambulanţe de prim ajutor, care a fost trimisă la locul incidentului. Cele două victime au fost evaluate și acordate primul ajutor în ambulanțele de intervenție. Ulterior, bărbații, în vârstă de 90 de ani, respectiv 60 de ani, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Diagnosticul medical a indicat arsuri de gradul I și II la nivelul feței, gâtului, toracelui și membrelor superioare ale ambilor pacienți. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost, de asemenea, suspectat de arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Pompierii militari au reușit să stingă incendiul fără a întâmpina probleme deosebite. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea unui foc deschis într-un spațiu închis, iar incidentul s-a produs atunci când unul dintre bărbați a aprins o lumânare și apoi a scăpat-o pe jos.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *