Statistici ingrijoratoare in cazul soferilor care consuma droguri, in Prahova! Controalele facute de politistii rutieri scot la iveala ca sunt din ce in ce mai multi soferi care se urca la volan dupa ce consuma substante stupefiante, acestia reprezentand un real pericol.  Numai putin de 84 de dosare penale au fost intocmite, in ultimul an, in Prahova soferilor care au consumat droguri. De asemenea, doua accidente rutiere s-au produs din aceasta cauza.

Patru aparate DrugTest sunt în Prahova folosite de politistii rutieri. In ultimul an, conform statisticii, pe drumurile prahovene s-au făcut 1.292 de testari cu aceste aparate. 84 de șoferi au fost depistați sub influența substanțelor stupefiante, fiind întocmite, în aceste cazuri, și dosare penale.

Polițiștii spun că aparatele Drugtest au o acuratete de peste 90%. Totusi, analizele probelor biologice sunt cele care determina rezultatul final.

Mulți cetateni nu se mai simt in siguranta pe drumurile publice și se tem de șoferii care consumă droguri.

Conform codului penal, se sancționează cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *