Cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare și de la centrele de colectare a crescut semnificativ.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în comparație cu aceeași perioadă din 2022, la sfârșitul lunii iulie din 2023, s-a înregistrat o creștere semnificativă în producția de smântână de consum ( cu 1,4%), în timp ce producția de produse lactate acidulate (cum ar fi iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și produse similare) a înregistrat cea mai mare scădere (-8%).

În perioada ianuarie-iulie a acestui an, importurile de lapte brut în unitățile procesatoare au scăzut semnificativ cu 36,5% față de aceeași perioadă din 2022.

Conform datelor statistice oficiale, în luna iulie 2023, în comparație cu iulie 2022, unitățile procesatoare au înregistrat o creștere de 7,4% în cantitatea de lapte de vacă colectată, cu o majorare de 15,4% în producția de unt și o scădere de 5,3% în producția de brânzeturi.

De asemenea, importurile de lapte brut în iulie 2023 au înregistrat o scădere de 20,1% față de aceeași lună din anul anterior.

Totodată, în iulie 2023, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 5,9% fata de luna iunie.

În același timp, producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și produse similare) a crescut cu 6%.

În iulie 2023, importurile de lapte brut au înregistrat o creștere de 35,3% față de luna anterioară din același an.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *