Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor. Mesajul a fost prezentat de Ion Oprișor, Consilier Prezidențial – Departamentul Securității Naționale, în cadrul ceremoniei de omagiere a eroilor pompieri organizate la București.

În mesajul său, președintele Iohannis a subliniat curajul și devotamentul pompierilor din România, care se confruntă cu situații periculoase și dificile pentru a proteja viața și bunurile cetățenilor. El a menționat că acești eroi discreți rămân vigilenți în serviciul nostru, intervenind în situații de urgență de orice natură.

Președintele a evidențiat că pompierii din România au avut un rol important în gestionarea situațiilor de criză, precum pandemia de COVID-19 și au fost implicați în misiuni complexe în afara țării. De asemenea, a menționat că pompierii au fost activi în gestionarea afluxului de persoane la granița cu Republica Moldova și Ucraina.

În semn de apreciere pentru curajul și devotamentul de care dau dovadă în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieții, a bunurilor și a mediului împotriva dezastrelor și a incendiilor, președintele Iohannis a decorat drapelele de luptă ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Bihor, Brașov, Mureș și Suceava. De asemenea, au fost conferite decorații naționale unor cadre militare din unitățile subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Președintele a subliniat importanța colaborării eficiente dintre instituțiile guvernamentale, societatea civilă și cetățeni în pregătirea pentru situații de urgență și a cerut autorităților statului să nu aibă toleranță față de cei care încalcă legile țării.

Klaus Iohannis a încheiat mesajul său exprimând recunoștința și respectul față de pompierii României și aprecierea pentru curajul și sacrificiul lor în misiunile lor de salvare și protecție.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *