Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a exprimat sâmbătă, în cadrul Școlii de Vară a Organizației Seniorilor Liberali, dorința de a pune capăt situațiilor în care pensionarii români sunt nevoiți să recurgă la instanțe pentru a-și corecta pensiile calculate greșit.

Ea a adăugat că, în prezent, sistemul judiciar se ocupă de rezolvarea aproximativ 12.600 de dosare care solicită recalcularea pensiilor, din care aproximativ 6.300 au fost depuse doar în acest an, reprezentând o parte din cele 1 milion de dosare existente. Din ianuarie 2011 și până în prezent, instanțele românești au judecat peste 109.000 de dosare referitoare la recalcularea pensiilor, multe dintre ele fiind decise în favoarea statului român.

Alina Gorghiu a transmis aceste declarații printr-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a subliniat importanța soluționării corecte și eficiente a acestor dosare.

De asemenea, ea a exprimat recunoștința pentru invitația de a participa la evenimentul Organizației Seniorilor Liberali și i-a felicitat pe participanți pentru exemplele bune pe care le oferă. Alina Gorghiu a subliniat că pensionarii și seniorii nu ar trebui să fie percepuți doar ca categorii vulnerabile și că aceștia reprezintă o resursă valoroasă pentru societate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *