Președintele României a exprimat consimțământul său cu privire la posibilitatea implementării testelor antidrog pentru elevi în mediul școlar. Klaus Iohannis a făcut această declarație marți, în timpul unei vizite la Spitalul Floreasca din București.

Declarațiile sale vin ca răspuns la anunțul făcut de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în ziua precedentă, în legătură cu analizarea posibilității de testare antidrog a elevilor de către personal medical în școli.

În cadrul discuției, președintele a fost întrebat: „Ați fi de acord cu introducerea testului antidrog în școli?„

La aceasta, Klaus Iohannis a răspuns: „Este îngrijorător, foarte îngrijorător, să vedem că există tot mai multe semnale cu privire la consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor. În această situație, o opțiune este să se ia în considerare introducerea testelor antidrog, evident cu implicarea părinților și a altor factori, însă nu putem rămâne pasivi în fața acestei situații. Trebuie să găsim modalități de educație pentru a preveni consumul de droguri și să fim hotărâți în identificarea celor care nu conștientizează pericolul.”

Ministrul Cătălin Predoiu a menționat în ziua precedentă că se analizează posibilitatea de a efectua teste antidrog pentru elevi, în situația în care manifestă comportamente vizibil legate de consumul de droguri, cu acordul părinților. El a de asemenea subliniat că vor fi luate măsuri pentru prevenirea consumului de droguri în mediul școlar, aceste aspecte fiind parte a unui Plan Național de Acțiune pentru siguranța în școli pentru perioada 2023-2024, un plan care deja a fost stabilit.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *