Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat astăzi că a fost selectată oferta câștigătoare în cadrul procedurii de licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a Gării de Nord, etapa I. Acest proiect, finanțat din fonduri nerambursabile prin PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT), a fost depus de asocierea de firme românești SC GDO MOV IMPEX SRL – SC OMEGA CERT SISTEM SRL și are o valoare de 419.854.213,32 (fără TVA). Durata totală a proiectului, inclusiv perioada de proiectare și execuție, este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni.

CFR SA a declarat că oferta depusă de asocierea de firme românești a fost desemnată câștigătoare, iar contractul de achiziție publică urmează să fie semnat după finalizarea perioadei legale de contestații. Proiectul de modernizare vizează ETAPA I a celei mai mari gări din România, GARA DE NORD BUCUREŞTI, și cuprinde reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii. Aici se desfășoară activitatea feroviară, se oferă servicii publicului călător și se desfășoară activități comerciale. Principalele lucrări de modernizare includ consolidarea și reabilitarea clădirilor, facilități îmbunătățite pentru persoanele cu dizabilități, reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică, crearea de spații verzi centrale și multe altele.

Prin acest program amplu, stația de cale ferată București Nord și clădirile aferente vor fi aduse la standardele tehnice impuse de reglementările și standardele europene actuale. Proiectul reprezintă un pas semnificativ în modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii feroviare din România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *