Sursă foto: Facebook/ Primăria Ploiești

Prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, Primăria Ploiești susține campania inițiată de Direcția de Sănătate Publică Prahova – „Stop Poluării Aerului! – Împreună pentru un aer mai curat!”.

Administrația publică ploieșteană publică materialele informative transmise de către Direcția de Sănătate Publică Prahova pe site-ul municipalității și pe conturile de social media, încurajând, totodată, diseminarea acestora de către publicul interesat și de către toate instituțiile subordonate Consiliului Local Ploiești, astfel încât informațiile să ajungă la cât mai mulți cetățeni.

Totodată, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Primăriei amintesc că municipalitatea, prin unitățile subordonate, a demarat mai multe proiecte prin care se dorește diminuarea emisiilor de particule în suspensie, dioxid de azot și benzen, acestea fiind o componentă importantă a Planului Integrat de Calitate a Aerului realizat pentru municipiul Ploiești și comuna Brazi.

Având în vedere apropierea toamnei, se face de asemenea precizarea că arderea/incendierea deșeurilor de orice natură, atât pe domeniul public, cât şi în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție şi se sancționează în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.  

Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, se interzice arderea, într-un mod necorespunzător, a deșeurilor din gospodărie, implicit a anvelopelor uzate, maselor plastice, etc.

Sancțiunile contravenționale aplicabile în temeiul prevederilor Legii nr.211/2011 pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului sunt de la 3.000 până la 6.000 de lei pentru persoanele fiice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Potrivit comunicatului, participarea la această campanie a fiecăruia dintre cetățeni susține angajamentul de a schimba obiceiurile existente aplicând, permanent, o analiză asupra nevoilor și așteptărilor noastre. „Atenția pe care o vom acorda emisiilor pe care le generăm este pentru viitorul nostru, în beneficiul comunității și al generațiilor viitoare.”

Sursă: DIRECŢIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *