Încă două proiecte pentru finanțarea europeană a sistemului de sănătate (PNRR) au fost depuse de Primăria Municipiului Ploiești.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, a depus două noi proiecte de finanțare europeană a sistemului municipal de sănătate, în vederea dezvoltării infrastructurii digitale a spitalelor aflate în  administrarea instituției noastre (Spitalul Municipal Ploiești și Spitalul de Pediatrie) ajungând, până la această dată, la un total de peste 46 milioane lei, sumă care va fi investită în cele două unități sanitare menționate.  

Noile proiecte au o valoare totală de cca. 6 milioane lei. Acestea vin în continuarea proiectelor de prevenire  a infecțiilor nosocomiale și de susținere a activității medicale ambulatorii, ca parte a strategiei Primăriei Municipiului Ploiești de dezvoltare a sistemului medical.

Proiectele europene amintite vizează procesul de digitalizare a fluxurilor informaționale, aplicat în cadrul  spitalelor, precum și achiziționarea de componente hardware de ultimă generație și îmbunătățirea infrastructurii  rețelelor de calculatoare. De asemenea, se urmărește transformarea fluxurilor tradiționale de documente în format  digital având, totodată, ca scop, eficientizarea proceselor interne, precum și reducerea consumului de hârtie.

Un alt aspect esențial al digitalizării constă în crearea și menținerea de baze de date sigure, capabile să stocheze  și să gestioneze informații medicale și administrative, într-un mod confidențial, conform reglementărilor de protecție  a datelor. Totodată, se propune dezvoltarea de platforme integrate, care să permită programări online și acces complet  la dosarul medical, crescându-se astfel gradul de adresabilitate către pacienți și eficientizarea generală a activității în spitale.

DIRECŢIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *