Un avion de tip Embraer (EMBR3.SA) Legacy 600, presupus a fi fost folosit pentru transportul liderului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigozhin, nu a emis nicio avertizare cu privire la probleme până când a suferit o prăbușire bruscă în ultimele 30 de secunde, conform datelor de monitorizare a zborului, raportează Reuters.

Rosaviatsia, organismul de reglementare în domeniul aviației din Rusia, a anunțat că Evgheni Prigozhin, cel care a condus o tentativă de răscoală eșuată în luna iunie, se afla printre cele 10 persoane aflate la bordul avionului care s-a prăbușit. El călătorea de la Moscova la Sankt Petersburg atunci când a avut loc prăbușirea în apropierea satului Kuzhenkino din regiunea Tver, conform comunicatului Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Sistemul online de urmărire a zborurilor Flightradar24 a înregistrat ultima dată poziția aeronavei la ora 15:11 p.m. GMT, înainte de prăbușire. Probabil că bruiajul sau interferențele din zonă au încetinit colectarea altor date de localizare.

Alte date au continuat timp de nouă minute. Flightradar24 a declarat că avionul a parcurs o serie de ascensiuni și coborâri de câteva mii de metri fiecare, timp de 30 de secunde, înainte de prăbușirea finală și dezastruoasă. Flightradar24 a primit ultimele date despre avion la ora 15:20.

Anchetă deschisă

Autoritățile de investigație din Rusia au inițiat o anchetă penală cu scopul de a elucida circumstanțele evenimentului. Unele surse neidentificate au sugerat presei ruse că există suspiciuni că avionul a fost implicat într-un atac cu rachete sol-aer. Cu toate acestea, Reuters nu a putut confirma aceste informații.

Poziția companiei

Constructorul brazilian de avioane Embraer SA (EMBR3.SA) a declarat că în ultimii ani nu a mai furnizat servicii sau asistență pentru avionul cu aproximativ 13 locuri.

Compania a precizat într-un comunicat că a respectat sancțiunile internaționale impuse împotriva Rusiei. Avionul de lux a fost identificat pe Flightradar24 cu numărul de înmatriculare RA-02795, același cu avionul care l-a transportat pe Prigozhin în Belarus după revoltă, a declarat o sursă din industrie familiarizată cu acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *