China a anunțat planul lui Xi de a transforma o zona într-un hub ecologic, de înaltă tehnologie, care să servească drept sub-capitală a țării și un nou model de planificare urbană însă inundațiile din tara îi pun la îndoiala ideile.

În trecut planul de lansare a „Noua zonă Xiong’an” a ridicat întrebări legate de modul în care noul oraș va face față provocărilor de mediu despre care se știe că afectează zona joasă, mlăștinoasă, care este predispusă la inundații și secetă.

La momentul actual unde se află Xiong’an, zona se confruntă cu precipitațiile record de ploi și inundații care au ucis zeci și au strămutat peste 1,5 milioane de oameni la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august.

De asemenea, s-au luat în calcul si întrebări cu privire la măsura în care orașul de vis al lui Xi – și presiunea politică de a-l proteja – a influențat modul în care oficialii au luat decizii privind gestionarea apelor de inundații dintr-o furtună care a fost cea mai gravă inundație din regiune de la construcția lui Xiong’an.

Când vine vorba de Xiong’an, există o gândire în China „că dacă putem construi un oraș aici, putem arăta că putem avea atât urbanizare, cât și un mediu natural îmbunătățit în același timp”, a spus Andrew Stokols, doctorand la MIT, care cercetează planificarea urbană în zonă.

„Noua zonă are un avantaj evident de locație, resurse bogate de teren, în timp ce există unele probleme care implică lipsa resurselor de apă, poluarea gravă a apelor de suprafață, rata mare a riscului de dezastre”, au scris ei într-o evaluare publicată de Academia Chineză. de Științe.

Dar riscurile de inundații din Xiong’an – și, probabil, prin extensie, regiunea înconjurătoare – vor crește probabil pe măsură ce zona se dezvoltă pentru a îndeplini viziunea lui Xi de a deveni un „oraș modern” până în 2035.

Experții spun că o populație în creștere și o dezvoltare economică în creștere pot creste acest risc – la fel ca și schimbările climatice, care fac vremea extremă mai frecventă, intensă și imprevizibilă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *