Salvatorii prahoveni au de acum doua motocliclete pentru interventii rapide in centrele urbane aglomerate. Acestea au intrat in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, si vor sta in doua zone cheie din Ploiesti. Astfel, pentru a ajunge la anumite cazuri critice, paramedicii care s-au specializat la Academia Titi Aur, vor purta dupa ei echipamente necesare in acordarea primului ajutor. Printre altele, trusa medicala include un defibrilator semi-automat ori un balon de ventilatie. Paramedicii pe motocicleta spera ca populatia sa ii vada in trafic si sa le faciliteze accesul, pentru ca interventia lor poate sa faca diferenta intre viata si moarte. La evenimentul de prezentare a participat si Secetarul de stat in MAI, Raed Arafat.

Doua motociclete pentru interventii rapide in centrele urbane aglomerate au fost aduse in Prahova. Paramedicii care vor interveni la cazuri medicale au fost specializati la Academia Titi Aur.

Prin programul care a fost demarat initial in Bucuresti, de catre Fundatia pentru SMURD, s-a reusit dotarea a sapte inspectorate judetene pentru situatii de urgenta din tara.

390.000 de lei a fost costul celor doua motociclete, in care este inclusa si valoarea dotarilor, dar si pregatirea paramedicilor.

Autospecialele pe doua roti vor actiona in Prahova si de-a lungul DN1. Pe aceasta bucata de drum au loc frecvent accidente rutiere, la care masinile de interventie ajung uneori cu dificultate. Asta din cauza traficului intens, ori a indolentei unora dintre participantii la trafic, asa cum explica insasi salvatorii prahoveni.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *