Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Cătălin Drulă, a făcut apel către Guvernul Ciolacu – Ciucă să renunţe la măsurile care afectează finanţarea organizaţiilor nonguvernamentale (ONG-uri). Drulă a acuzat guvernul susţinut de PSD şi PNL că, sub pretextul creşterii veniturilor bugetare, sabotează activitatea ONG-urilor pentru a acoperi găurile din bugetul de stat.

Preşedintele USR a evidenţiat că sute de ONG-uri sunt afectate de aceste măsuri, acestea desfăşurând activităţi cruciale în domeniul social, cum ar fi construirea de spitale, derularea de programe în şcoli şi oferirea de servicii pentru copii şi persoane vulnerabile sau cu dizabilităţi. În ciuda faptului că efectul financiar pentru bugetul de stat ar fi infim comparativ cu deficitul existent, Cătălin Drulă acuză guvernul că ignoră impactul asupra societăţii şi că se concentrează pe menţinerea clientelei politice.

USR a susţinut demersul a peste 500 de organizaţii nonguvernamentale, care au adresat o scrisoare deschisă către Guvernul Ciolacu, cerându-le să nu anuleze mecanismele actuale de sponsorizare a ONG-urilor.

În comunicat, USR atrage atenţia că aceste acţiuni nu sunt noi şi că PSD şi PNL au încercat în trecut să pună piedici activităţilor ONG-urilor. Partidul s-a opus constant acestor demersuri şi a depus proiecte pentru simplificarea şi debirocratizarea sectorului non-profit, pentru a susţine și facilita activităţile acestor organizaţii care reprezintă interesele publicului şi aduc valoare societăţii româneşti.

‏‏‎ ‎

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *