De cum s-a terminat anul scolar, lacatul nu s-a pus doar pe dulapul cataloagelor, ci si pe portile terenurilor de sport ale institutiilor de invatamant din Ploiesti. Cat e vara de lunga tinerii ar fi putut sa beneficieze de aceste spatii de recreere, pentru a se juca in siguranta. Doar ca este aproape final de vacanta, iar multe dintre portile terenurile de sport sunt in continuare ferecate. Exista si localitati, insa, unde conducerea de la primarie a lasat acest spatiu la dispozitia copiilor. Se intampla la Lipanesti, de pilda, unde zilnic spatiul este accesibil, iar weekend de weekend se organizeaza activitati recreative pentru tinerii din comuna.

Copiii din comuna prahoveana Lipanesti se bucura cat e ziua de lunga de terenul de sport din localitate. Portile sunt mereu deschise, pentru ca tinerii sa se joace si sa faca miscare.

Am luat la pas strazile din Ploiesti si am incercat sa vedem cate dintre terenurile de sport ale scolilor din municipiu le sunt accesibile copiilor. Extrem de putine, spre dezamagirea parintilor, care s-ar fi bucurat ca cei mici sa se poata juca in siguranta, in astfel de locuri.

In prezent, la nivelul municipiului Ploiesti, dintre cele 90 de unitati de invatamant, doar cinci terenuri de sport au portile deschise pentru copii care isi doresc sa faca miscare. Iar aici totul se petrece sub atenta supraveghere a unui profesor din scoala.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *