Sursă: The New York Times

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a optat pentru o pledoarie de „nevinovat” în urma acuzațiilor de fraudă fiscală, după ce judecătoarea responsabilă de caz a respins acordul inițial negociat cu procurorii.

În cadrul audierii desfășurate miercuri, fiul președintelui a negat acuzațiile de evaziune fiscală pentru veniturile declarate de peste 1,5 milioane de dolari în anii 2017 și 2018, deși procurorii susțin că el ar fi datorat peste 100.000 de dolari statului.

Neînțelegerile au apărut în contextul unui caz separat în care Hunter Biden, în prezent în vârstă de 53 de ani, este acuzat de utilizarea ilegală a unei arme de foc în timp ce se afla sub influența unei substanțe „controlate”. Inițial, fiul președintelui a declarat că va pleda vinovat doar pentru acuzațiile de evaziune fiscală dacă se renunță la acuzațiile privind arma de foc, dar mai târziu și-a schimbat poziția.

În cele din urmă, părțile implicate au ajuns la un acord care îi conferă lui Biden imunitate doar în ceea ce privește un set limitat de acuzații legate de încălcarea legilor referitoare la impozite, droguri și arme de foc.

„Nu pot accepta acordul astăzi”, a concluzionat judecătoarea Maryellen Noreika, solicitând mai multe explicații din partea celor implicați, ceea ce înseamnă că avocații lui Hunter Biden și procurorii încă mai au șansa să o convingă să aprobe acordul în forma actuală sau modificată.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre, a asigurat miercuri că președintele Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden își iubesc fiul și îl susțin în eforturile sale de a-și reconstrui viața.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *