Sursa: cnbc.com

Elon Musk a anunțat miercuri formarea unei noi companii axate pe inteligența artificială, după luni de zile de tachinare a planurilor de a construi un rival pentru ChatGPT.

Compania, numită xAI, a dezvăluit un site web și o echipă de o duzină de angajați. Noua companie va fi condusă de Musk, potrivit site-ului web, și „va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla și alte companii pentru a face progrese către misiunea noastră”.

„Pericolul antrenării AI pentru a fi trezit – cu alte cuvinte, minciuna – este mortal”, a scris Musk pe Twitter în decembrie, răspunzând unui utilizator de Twitter care l-a întrebat pe CEO-ul OpenAI dacă este posibil să „dezactiveze setările de trezire” pe ChatGPT.

Într-un interviu cu gazda de atunci Fox News, Tucker Carlson, în aprilie, Musk a spus că a tachinat planurile pentru noua sa afacere AI. „Vom începe ceva pe care eu îl numesc TruthGPT”, a spus el, descriindu-l ca o „AI maximă care caută adevărul” căreia „îi pasă de înțelegerea universului”.

Musk a înregistrat compania în Nevada, în martie. Anterior, el a schimbat numele Twitter în ”X Corp” în unele documente financiare, dar pe site-ul xAI, compania anunţă separarea sa de X Corp, adăugând că ”va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla şi alte companii, pentru a face progrese spre misiunea noastră.”

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *