„Meteoritul a fost observat cum trece pe deasupra zonei Uricani-Lupeni, destul de mare şi cu zgomot. Se îndrepta spre judeţul Gorj, aşa că i-am sunat pe colegii de acolo, dacă au auzit sau au văzut ceva. Colegii noştri s-au mobilizat, au aflat că trecuse pe deasupra zonei Târgu Jiu şi s-a dus spre graniţă. Se pare că a trecut în Bulgaria. A fost un moment care a impus o automobilizare pentru că meteoritul putea să cadă într-o zonă locuită. Ne-am gândit să nu fie ceva probleme. De asta am luat legătura cu colegii din Gorj şi ne-am alertat imediat”, a precizat Bodean.

Salvamontiştii din judeţele Gorj şi Hunedoara au fost alertaţi, marţi seara, după ce pe cer a fost observat un obiect luminos ce părea, iniţial, un avion care ar avea probleme tehnice, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont România.

„Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni – Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme”, preciza Salvamont România.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *