Sursă foto: Facebook

Un pas înainte pentru opt spitale publice ce au fost evaluate și încadrate în categorii de acreditare de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) în luna iunie.

Din cele opt unități medicale evaluate, cinci au fost încadrate în categoria a II-a, cu recomandări, ceea ce înseamnă că îndeplinesc anumite standarde de calitate, dar au recomandări pentru îmbunătățiri.

Unitățile care au obținut cele mai mari punctaje în evaluare sunt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați, cu un punctaj de 94,13%, și Penitenciarul-spital din Jilava, cu un punctaj de 90,5%.

În ceea ce privește alte trei spitale evaluate, două au fost incluse în categoria a V-a, cu o decizie de prelungire a procesului de acreditare, ceea ce înseamnă că mai este nevoie de îmbunătățiri și monitorizare suplimentară. Un alt spital nu a primit acreditarea, dar are opțiunea de a participa într-o nouă procedură de acreditare în viitor.

Oficialii speră că evaluările și încadrările în categorii de acreditare vor continua să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și la asigurarea unor servicii de calitate pentru pacienți.

Iată categoriile de acreditare existente în România:

  • Categoria I – acreditat;
  • Categoria II – acreditat cu recomandări;
  • Categoria III – acreditat cu rezerve;
  • Categoria IV – acreditat cu încredere redusă;
  • Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare;
  • Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *