Sursa: mondoweiss.net

Israelul a lansat luni o operațiune militară la scară largă împotriva militanților palestinieni din lagăr. Oficialii palestinieni spun că 10 palestinieni au fost uciși și alți 100 au fost răniți Forțele de Apărare Israelului (IDF) au declarat că lovesc „infrastructura teroristă din zona Jenin”.

Prim-ministrul palestinian Mohammad Shtayyeh spune că „lagărul eroic Jenin” este „rezistent la ocupație și invaziile acesteia” iar Ministrul de externe al Israelului spune că nu intenționează să extindă operațiunea la toată Cisiordania.

Un oficial din Semiluna Roșie Palestiniană spune că echipajele sale au evacuat peste noapte peste 3.000 de persoane – inclusiv pacienți și bătrâni – din tabăra de refugiați din Jenin în spitalele locale.

Ahmed Jibril declară că forțele israeliene au reținut zeci de persoane de luni dimineața „în camere înguste din casele lor, fără a furniza sau permite nicio mâncare sau băutură”. El adaugă că munca echipajelor Semilunii Roșii palestiniene a fost îngreunată din cauza „daunelor mari aduse drumurilor și infrastructurii din interiorul taberei”.

A declarat o femeie care a părăsit tabăra Jenin pentru BBC: „Sunt îngrijorată pentru soțul meu; în timp ce plecam din tabără, armata [israeliană] ne-a oprit și l-a luat pe soțul meu și m-a lăsat împreună cu copiii să părăsesc tabăra”.

Agenția oficială de știri pentru Autoritatea Națională Palestiniană (Wafa) a raportat că palestinienii au mărșăluit în Cisiordania ocupată pentru a protesta împotriva operațiunii israeliene de la Jenin, inclusiv în satele Nabi Saleh și Aboud, la nord-vest de Ramallah, Betleem, și la punctul de control militar Qalandia, la nord de Ierusalim.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *