Sursa: europeanyouthvillage.eu

Un nou training European Youth Village se va desfășura în zilele de sâmbătă (8 iulie) și duminică (9 iulie), în intervalul orar 13:00 – 16:30 (în ambele zile), pe Platforma Zoom și se adresează tinerilor din mediul rural și lucrătorilor de tineret care lucrează cu tinerii din comunitățile rurale.

În cadrul trainingului vor fi abordate următoarele subiecte:

  • Aspecte de legislație în domeniul tineretului – care sunt principalele legi, strategii, documente etc. care setează cadrul pentru ecosistemul de tineret în România.
  • Ce este o politică publică și rolul tinerilor pe parcursul întregului ciclu de viață al unei politici de tineret.
  • Modalități concrete privind implicarea tinerilor în influențarea deciziilor/politicilor publice (inclusiv aspecte privind înființarea de forumuri de tineret/consilii consultative pe probleme de tineret în mediul rural).
  • Cum dezvoltăm o strategie de tineret pas cu pas (etape și metode);
  • Argumente privind necesitatea unei strategii de tineret;
  • Cum arată o strategie de tineret (structură) și aspecte relevante privind elaborarea draftului unei strategii.
DESPRE TRAINER

Yolanda Florescu este specialist în activitatea de lobby. Este licențiată și master în drept și manager de proiect certificat. În trecut, a fost cadru didactic universitar – specializarea Drept Administrativ și cercetător juridic. Activitatea Yolandei în domeniul TINERETULUI a început în anul 2010 în Danemarca, de la firul ierbii, unde a desfășurat activități și furnizat servicii tinerilor cu nevoi speciale și tinerilor aflați în situații de risc.  A continuat prin a fi cadru didactic (tutore) în cadrul unui program de învățământ dual în domeniul pedagogiei și învățării non‑formale, dezvoltare rurală sustenabilă și protecția drepturilor omului.

Înscrierile la training se fac online, prin completarea următorului formular, până pe 7 iulie 2023, la ora 12:00. Pe 7 iulie, până la ora 18:00, vom transmite participanților selectați link-ul de conectare pentru Zoom, anunta organizatorii.

Deoarece ne dorim ca viitoarele strategii și politici de tineret să fie elaborate de „jos în sus”, de la tineri (și împreună cu tinerii) către decidenți, este important ca cei care se vor implica în dezvoltarea viitoarelor strategii de tineret să cunoască ce este o politică de tineret, legislația în domeniul tineretului în România, dar și aspecte concrete privind elaborarea politicilor publice (inclusiv cum arată draftul unei strategii de tineret și etapele realizării unei astfel de strategii) și modalități concrete prin care tinerii pot influența procesul de luare a deciziilor, transmite de asemenea organizatia.

Formularul de inscriere poate fi accesat aici.

Sursa: europeanyouthvillage

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *