Sursa: kudika.ro
Zilnic când ne trezim avem obiceiul și instinctul de a ne pieptăna/aranja părul iar de multe ori ne gândim dacă arata destul de bine sau e momentul să îl spălam. Însă cat de des e bine să îl speli? Anumite persoane îl spală zilnic iar unele la 3 zile asa ca afla in acest articol cum este cel mai recomandat si sanatos pentru parul tau.

Secretul consta in cunoasterea si respectarea exigentelor si particularitatilor fiecarui tip de par, iar frecventa si modul in care este spalat parul par sa fie una dintre cele mai importante chei pentru un par ravisant.

Unul dintre sfaturile medicilor este respectarea preferentiala a unui program standard de spalare a parului, fie ca este de doua ori pe saptamana, saptamanal sau o data pe luna.

Specialistii sunt de acord ca doar un grup redus ar trebui sa se samponeze zilnic, de exemplu persoanele cu parul foarte fin, persoanele care transpira abundent (sportivi, persoane expuse la caldura) sau cei care traiesc in zone foarte umede.

  • De asemenea, daca ai o secretie excesiva de sebum si ai scalpul gras, ai putea lua in considerare spalarea zilnica sau la doua zile a parului, cu conditia sa utilizezi sampoane mai blande care sa nu usuce excesiv scalpul si parul.
  • Cu cat parul este mai gros si ai mai putin sebum, cu atat mai putin trebuie sa te samponezi.
  • De asemenea, persoanele cu par uscat, lung sau cret se pot spala mult mai rar, fara probleme.

In general, spalarea parului o data pe saptamana, pana la maxim o data la doua saptamani este o optiune care se potriveste celor mai multe persoane, daca nu se incadreaza in categoriile mentionate anterior.

Cum stii ca te speli prea des?

  • Parul iti este uscat si fragil.
  • Se rupe des.
  • Ai un scalp uscat, iritat sau mancarime.
  • Un scalp uscat poate duce la accentuarea caderii parului.

Nespalarea suficienta poate duce la probleme de dermatita seboreica si matreata, mancarime si iritarea sau infectarea pielii scalpului.

Sursa: reginamaria.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *