Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti considera o oportunitate transformarea unitatii medicale in spital clinic universitar. Acest lucru va duce la o finantare mai mare si implicit la o crestere a calitatii serviciilor. Practic, va fi un spital unde se vor pregati pentru inceput moase si asitente medicale si in viitor medici. Rezidentii le vor usura volumul de munca al cadrelor medicale deja existente.

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” a vorbit în premieră despre posibilitatea transformării unității în Spital Clinic Universitar, anunțată de Consiliul Județean Prahova, în emisiunea Alternativ, moderată de colega noastra Laura Calciu Petrescu. Acest lucru ar urma să se întâmple în urma unui parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în Spital Clinic Universitar va avea mai multe avantaje atât pentru pacienți, cât și personalul medical.

Practic, rezidenții vor putea interveni la cazurile ușoare, făcându-le munca mai ușoară medicilor.  Cursurile teoretice ale studenților la medicină se vor desfășura atât la Universitatea de Petrol – Gaze, cât și la Palatul Culturii din Ploiești.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *