Olimpiada Națională de Dezbateri pentru elevii de gimnaziu nu se mai susține în acest an școlar, confirmă secretarul de stat din Ministerul Educației Florin Lixandru pentru Edupedu.ro. Mai mulți profesori au semnalat redacției Edupedu.ro că nu au primit până acum precizări despre desfășurarea acestei competiții programate în luna mai, o noutate pe calendarul de olimpiade, dar care are, însă, șanse să se desfășoare anul școlar viitor.

Întrebat dacă este vorba de un blocaj și care ar fi acela, Lixandru, secretar de stat în a cărui responsabilitate sunt olimpiadele și concursurile naționale școlare în acest an școlar, a precizat că „Nu este vorba de niciun blocaj”. „Se va organiza doar secțiunea liceu (n. red. o olimpiadă separată) la fel ca în anii trecuți conform regulamentului publicat săptămâna trecută”, a spus acesta.

Motivul pentru care nu se organizează „Olimpiada Națională de Dezbateri pentru Juniori (clasele V-VIII)”, spune secretarul de stat, este „pentru că este foarte târziu, iar elevii de clasa a VIII-a intră în examene”. Se va veni cu o erată prin care competiția să nu mai fie prevăzută în calendarul oficial, mai declară Lixandru.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *