Mii de vizitatori au ales sa participe, sambata, la programul Noaptea Muzeelor, la care s-au inscris mai toate institutiile de cultura din Prahova. Asa se face ca la intrarile edificiilor s-au format cozi imense, cu mult inainte de ora deschiderii. Castelul Peles, din Sinaia si Iulia Hasdeu, de la Campina au fost si ele intre cele mai cautate de catre vizitatori, asa ca a fost aglomeratie pana la ora inchiderii.

Este inceputul povestii ce sta la baza Templului de la Campina, inchinat Iuliei Hasdeu. Muzeul a fost loc de refugiu pentru savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, extrem de afectat de moartea unicei sale fiice. Edificiul straniu a fost construit intre 1894 si 1896, si a fost menit sa ii mijloceasca tatalui indurerat comunicarea cu fiica sa, din Ceruri, prin sedinte de spiritism. 

Asa se face ca vizitatorii s-au asezat la rand, inca de la deschidere, si au intrat in grupuri ghidate, prin incaperile castelului de la Campina. 

Cozi imense s-au format si la Castelul Peles, de la Sinaia, edificiul construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului. Era o localitate cu o suprafață de 24 de km2 , în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Turistii au putut vizita doar parterul edificiului, dar asta nu i-a impedicat pe sutele de vizitatori sa se aseze rabdatori la rand.

La ora deschiderii incaperile castelului Peles au fost luate cu asalt de catre vizitatori. Au ascultat prezentarile audio si au facut fotografii.

Aproape toate muzeele din Ploiesti si Prahova au asteptat vizitatori in cadrul programului “Noaptea Muzeelor”, iar unele dintre institutiile de cultura au organizat si o serie de evenimente pentru oaspetii care le-au trecut pragul.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *