Sursă foto: Pixabay

Societatea SC Al Carina SRL, care are sediul în municipiul Ploieşti, a distribuit dezinfectanți diluați în 46 de spitale, printre care se numără Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dar şi mai multe spitale judeţene!

Numele firmei SC Al Carina SRL a fost de asemenea menționat în bine-cunoscutul scandal Hexi Pharma din anul 2016, aceasta fiind deţinută de omul de afaceri Dan Cruceanu.

În ultimul bilanţ depus în 2021 la Ministerul Finanţelor, firma figurează cu 12 angajaţi, o cifră de afaceri de 18 milioane lei şi un profit de 6,3 milioane lei.

Produsele biocide distribuite au fost distribuite în perioada decembrie 2018 – august 2019 în 46 de unități spitalicești. Firma care le-a vândut a fost trimisă în judecată, vineri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Paguba se ridică la peste un milion de lei, potrivit procurorilor.

Comunicatul parchetului:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a unei persoane juridice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (122 acte materiale), faptă prevăzută de art. 244 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 07.12.2018 – 01.08.2019, inculpata persoană juridică, în mod direct ori prin intermediul unor societăți intermediare, a indus în eroare 46 unități spitalicești prin prezentarea unor date nereale privind concentrația substanțelor active și eficiența bactericidă a produselor denumite LOZOPREN PLUS AFb, TRIOTON RAPID AFb și OXIDICE S-Des, folosite în mediul spitalicesc.

Inducerea în eroare s-a realizat prin utilizarea unor mijloace frauduloase constând în folosirea de etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinând în acest mod unitățile spitalicești să achiziționeze aceste produse biocide, fiind cauzată o pagubă totală în cuantum de 1.006.405,81 lei.

Produsele biocide menționate sunt fabricate în Germania iar comercializarea pe teritoriul României a fost făcută în baza avizelor obținute de la Comisia Națională pentru Produse Biocide de către importatorul persoană juridică inculpată, care a solicitat și dobândit astfel atributul legal și exclusiv de a le introduce pe teritoriul României.Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 5 București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Surse: Agerpres, G4Media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *