Sursă: ionbucur.ro
Constelatia de familie este o metoda terapeutica din cadrul terapiilor ce exploreaza dinamicile bazale în familii si grupuri umane, pentru a oferi o noua întelegere si o viziune proaspata asupra relatiilor explorate.

Ce ne putem vindeca prin terapia de grup:

  • problemele de trup(biologice)
  • problemele de suflet(spirituale)

Metoda a fost introdusa in Anglia, in reteaua de gestaltterapie, in anul 1994. Din 1996, metoda a continuat sa se extinda devenind una din metodele cele mai eficiente de terapie cunoscute, cu efecte in timp scurt nu doar asupra celor ce lucreaza si a sistemului familial din care fac parte, cat si asupra reprezentantilor grupului.

Bert Hellinger, fiind ghidat de dorinta de a ajuta oamenii, a lucrat cu persoane apartinand mai multor culturi, descoperind ca exista o baza comuna  intregii omeniri, si anume FAMILIA. Din experienta sa, acesta a concluzionat ca familia, indiferent carei culturi ii apartine, functioneaza dupa aceleasi legi universale, iar nerespectarea acestora duce la dinamici ascunse, sabotive, ce ii perturba intreaga armonie, fiecare membru al ei fiind afectat.

De unde vine termenul de constelatie?

Termenul de “constelatie” nu are nimic de-a face cu spatiul cosmic sau cu astrologia. “A face o constelatie”, in cadrul grupului de participanti, se refera la a configura o imagine in spatiu, invitand in diferite roluri (spre exemplu, in rol de “tata”, “mama”, “bunici”, s.a) diversi participanti din grup. In functie de cum sunt pozitionati acestia si de miscarea lor ulterioara se contureaza o imagine cu sens pentru cei implicati, iar aceasta imagine poarta numele de “constelatie”.

Aceste terapii se pot realiza atât în grup cât și individual, depinde de fiecare persoana dacă relatează cu acest tip de terapie sau nu, însă pentru multi s-a dovedit a fi un moment unic de realizare și renaștere din punct de vedere spiritual. Dacă suntetți interesați de mai multe detalii, vizitați constelatia-familiala-pentru-trup-si-suflet.

Sursă: reginamaria.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *