Foto: Facebook Romanian Science Festival

Romanian Science Festival organizează joi, 4 mai, începând cu ora 18:00, un hackathon despre planetele extrasolare. În cadrul evenimentului puteți să descoperiți mai multe despre aceste lumi și cum pot fi ele detectate, împreună cu doi mentori RSF experți în exoplanete, Cristi Ignat (University College London ’20) și Norbert Zicher (University of Oxford ’22).

În cadrul hackathon-ului, veți analiza datele telescopului spațial Cheops al Agenției Spațiale Europene, pentru a studia tranzitul exoplanetei Kelt-3b. Împreună, veți calcula dimensiunea, distanța, perioada orbitală, temperatura și compoziția planetei. De asemenea, veți avea ocazia să analizați o a doua exoplanetă misterioasă, într-o competiție lansată de Agenția Spațială Europeană. Câștigătorii vor avea oportunitatea de a participa la o sesiune alături de Didier Queloz, câștigătorul premiului Nobel în 2019 pentru descoperirea primei planete extrasolare în jurul unei stele similare cu Soarele, și vor primi diplome semnate de acesta.

Hackathon-ul este deschis pasionaților de orice vârstă și se va desfășura online, pe platforma Zoom a RSF, joi, 4 mai, începând cu ora 18:00.

Pentru a vă înscrie, puteți completa formularul disponibil la https://forms.gle/Rb2BaATAQTJyVeQK7 (link-ul de participare va fi trimis celor înscriși prin e-mail pe 2 mai).

Proiectul „Hack an exoplanet” face parte din programul educațional ESA și este organizat în mai multe țări din lume pentru a promova astronomia și exoplanetele. În România, este organizat de RSF, în colaborare cu ESA Education și ESERO România.

Sursă: Facebook Romanian Science Festival

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *