Sursă foto: GSP

Petrolul a învins-o pe FC Botoșani în meciul contând pentru a șasea etapă din play-out-ul Superligii. Constantin Budescu a înscris unicul gol al partidei, în minutul 90+9, dintr-un penalty acordat după consultarea VAR!

FC Botoșani a venit la Ploiești să caute victoria și implicit să se apropie de barajul pentru Conference League. Petrolul nu se numără printre cluburile cu licență pentru cupele europene, dar acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru elevii lui Florin Pârvu în meciul de sâmbătă.

Meci cu un singur gol, dar cu ocazii uriașe

Gruparea antrenată de Flavius Stoican a fost prima care a ratat, în minutul 25. GSP notează că Roman II a preluat în careu pasa lui Florescu și a reluat puternic din voleu, lovind transversala porții lui Vâlceanu.

După doar un minut, Jefferson a pasat de la 50 de metri în careu pentru Meijers, care a reluat balonul cu capul, puțin peste poartă.

În minutul 29, „lupii galbeni” au avut o ocazie uriașă. Portarul advers, Ducan, a respins greșit, dar Jefferson a trimis peste poartă din 8 metri.

Partida s-a decis în minutul 90+9!


Petrolistul Takayuki Seto a avut cea mai mare ratare a primei reprize, chiar în prelungiri. Același Jefferson a centrat la bara a doua, Grozav a recentrat mingea trimisă de brazilian pe 6 metri, dar japonezul a trimis milimetric pe lângă bară, din cădere.

Cei de la Petrolul au avut și ei o bară transversală. Gazeta Sporturilor scrie că Țicu a centrat cu mult efect din corner, spre Papp, care l-a jenat în săritură pe portarul Dican, acesta respingând balonul în bară.

Gicu Grozav a avut și el o ocazie mare: șutul mijlocașului la colțul scurt a lovit plasa laterală.

Atunci când totul indica o „remiză albă”, gafa stoperului Pius, de la Botoșani, s-a dovedit a fi decisivă. Nigerianul l-a faultat în careu pe Papp, iar Constantin Budescu a înscris singurul gol al partidei la ultima fază, dintr-un penalty acordat cu ajutorul sistemului de arbitraj video.

Petrolul a egalat-o pe FC U Craiova în fruntea clasamentului din play-out, cu 31 de puncte, după acest meci câștigat pe final. Botoșani se află acum pe locul 10 (al patrulea în play-out), cu 27 de puncte după etapa a șasea.

Petrolul – FC Botoșani. Echipele de start:

PETROLUL: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Borța, Seto, Jefferson, Țicu – Doua, Irobiso, Grozav
REZERVE: Leitner, Diomande, Dumitriu, Grigore, Budescu, Bratu, Purtic, Pashov, Moldoveanu
ANTRENOR: Florin Pârvu

FC BOTOȘANI: Ducan – Petro, Pius, Şeroni, Ţigănaşu – Dican – Dragu, Ed. Florescu, Ivanov, Mailat – M. Roman II
REZERVE: Pap, Golofca, Mboko, S. Camara, Patache, Cioiu, Sadiku, Pinson, Burlacu
ANTRENOR: Flavius Stoican

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ) / Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), Arbitru AVAR: Popescu Adrian (Craiova)

Sursă: GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *