Mirko Ivanovski (33 de ani) este unul dintre cei mai longevivi stranieri din prima ligă. Originar din Macedonia de Nord, a sosit în România în 2012, la Astra Giurgiu, și are circa patru ani petrecuți în Superligă.

A mai bifat, ulterior, formațiile CFR Cluj, Dinamo, Petrolul și, în prezent, este legitimat la Chiajna. Atacantul cu 27 de meciuri în naționala țării sale a vorbit, într-un interviu pentru ProSport, despre perioada petrecută la „găzari”, unde l-a numit „pervers” pe Claudiu Tudor, președintele clubului.

Cum a fost aventura în Ploiești?

Am plecat, așa, din senin. După Cupa Mondială, m-au sunat Claudiu Tudor și Costel Lazăr și mi-au spus că trebuie să reziliem contractul. I-am întrebat de ce, iar Claudiu mi-a spus că „suporterii sunt nemulțumiți de tine”. Poftim? Cine conduce clubul, el sau suporterii? Fanii au părerile lor, e normal. Unora le place un jucător, altora nu și tot așa. I-am zis că dacă asta e principala problemă, eu nu reziliez. I-am închis telefonul. A doua zi m-a sunat Lazăr și mi-a spus că principala problemă e salariul meu și faptul că ei nu au bani. Mi-a zis și că ultimele patru-cinci meciuri nu am jucat bine, dar eu intram câte 10-15-20 de minute. Vrăjeli de doi lei, mie nu-mi plac. Vino și spune-mi că vrei să reziliem contractul și gata, găsim soluție, nu veni cu vrăjeli!

Ce restanțe salariale aveai?

Eram neplătit de trei luni și jumătate atunci, în decembrie. Aveam de luat banii pe septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, dar și bonusuri de joc. Sigur, după, a venit și luna ianuarie. Nu-mi plătiseră nimic, dar voiau să reziliem. Pe 25 ianuarie am reziliat. Mi-au dat două salarii și am făcut cesiune din drepturile TV pentru a mai primi încă câteva salarii. Așa sunt sigur că primesc banii. Ei au fost perverși cu mine, mai ales Claudiu.

La ce te referi exact?

Ne-am înțeles pentru reziliere cu această cesiune. Totuși, el, când mi-a trimis contractul să semnez, mi l-a dat fără două salarii, adică cu 10.000 de euro mai puțin, și a trimis încetare contractuală fără cesiune. A încercat să mă ardă! Pervers mare. Sunt de atâția ani în România, mai știu și eu lume, avocați.

Ivanovski confirmă scandalul din vestiarul Petrolului

Tu ai stat o bună perioadă și te-ai antrenat singur, corect?

Da, pe 1 decembrie am plecat acasă. M-am antrenat individual. Am primit hârtie de la club pe care scria că pot să mă antrenez cu orice echipă sau să revin la club pe 4 ianuarie. Cu câteva zile înainte să expire hârtia, am vorbit cu ei. Eu trebuia să revin la club, să mă antrenez. Mi-a zis să reziliem contractul și să primesc trei salarii, cele restante. Aia e munca mea pe care trebuie să fiu plătit. Contractul meu expira în vara lui 2024, ce se întâmpla cu celelalte 18 luni rămase? I-am închis telefonul. Pe 4 ianuarie, la 8 seara, mă sună și mă întreabă de ce nu sunt la antrenament. I-am zis că o să fiu la antrenament. Următorul programat? A doua zi, la 7 dimineața. M-am urcat în mașină, am făcut șapte ore pe drum din Macedonia, cu mașina personală, și m-am prezentat la antrenament.

Cu suporterii echipei ai avut vreun dialog?

Da. Când m-am întors din Macedonia, la începutul lui ianuarie, și am fost la Claudiu, să vorbesc cu el, veniseră și suporterii la stadion, la antrenament. Au transmis jucătorilor că pot să meargă oriunde, dar să nu depună cerere pentru a intra clubul în faliment. În caz contrar, au zis că le rup picioarele.

Și cu tine, personal?

Claudiu a chemat 12 șefi de galerie la birou, nu știu de la care peluză, când am fost să vorbesc cu el. I-am întrebat ce caută acolo. Ei sunt suporteri, noi suntem la birou. „Hai, Mirko, te rog, ajută clubul!”. „Cu ce să ajut clubul, aveți vreo lopată, ceva?” i-am întrebat. Să las un an și jumătate din contract. Le-am zis să plece. Claudiu i-a chemat să facă presiune pe mine. „Voi sunteți suporteri, n-am nicio treabă cu voi. Cum să accept trei salarii și să renunț la contract? Să ajut clubul? Clubul cu ce m-a ajutat? M-a dat afară”. Le-am zis că mi-a transmis Claudiu că-s nemulțumiți de mine. Ok, da, n-am dat gol în ultimele etape, dar când am fost titular, om de bază, iar echipa câștiga, era pe primele locuri, totul era bine, nu? E o perioadă mai grea pentru echipă, hai să dăm afară străinul cu unul dintre cele mai mari salarii.

Citește restul interviului la ProSport.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *