sursa Facebook

Mii de împătimiți ai apiculturii și iubitori ai produselor stupului se întâlnesc în acest weekend, la Câmpina, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Târgului Mierii, așa cum Republika News anunța la începutul lunii.

Pentru câmpineni, dar și pentru turiștii care vor ajunge în zonă, „Târgul Mierii” înseamnă, ca la fiecare ediție care are loc în luna februarie, posibilitatea de a cumpăra cele mai bune produse ale stupului, echipamente apicole, pentru a schimba din experiențele apicultorilor, dar și de a participa și de a urmări numeroase concursuri ale organizatorilor, conform DC News.

Târgul reuneşte an de an apicultori şi firme de acest profil din toată România, dar și din Republica Moldova, și are loc în perioada 17 – 19 februarie la Casa Tineretului din Câmpina. Standurile apicultorilor au fost amplasate pe platoul din fața respectivei clădiri, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției.

În cadrul Târgului Mierii 2023 vor fi organizate și tradiționalele concursuri „Recunoașterea sortimentului de miere”, „Cea mai bună miere”, „Cel mai frumos stand” și „Cel mai interesant produs”.

La 8 ianuarie 2023 au fost sărbătoriţi 520 ani de la primul târg apicol organizat de un câmpinean şi consemnat documentar, scrie sursa citată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *