Parcul Municipal Vest din Ploiești este un obiectiv de interes în rândul aleșilor locali și al celor județeni. Se pune problema preluării acestui spațiu de către Consiliul Județean Prahova în ideea construirii aici a unei săli polivalente, a unui bazin de înot și a unui patinoar. Pe de altă parte, Primăria Ploiești vrea să-l păstreze și și-a anunțat intenția realizării în incinta lui a unei păduri miniaturale. Între timp, însă, starea Parcului Municipal Vest lasă de dorit.

Chiar dacă vremea este destul de caldă pentru această perioadă, bună de plimbare în aer liber, ploieștenii ocolesc Parcul Municipal Vest. Și asta pentru că este prea departe, iar peisajul este unul dezolant, fără prea multă vegetație. Mai mult decât atât, și toate florile care erau plantate aici au fost scoase din pământ, deși ar fi rezistat pe timp de iarnă, cum s-a întâmplat anii trecuți.

Nici moara de apă de pe lac, unde vizitatorii obișnuiau să facă poze, nu mai este un punct de atracție. Roata de aici s-a stricat, a fost demontată și, deși au existat intenții, nu a mai fost înlocuită. Autoritățile vin cu tot felul de promisiuni. Consiliul Județean Prahova își dorește preluarea Parcului Municipal Vest, intenționând să construiască aici un bazin de înot, o sală polivalentă și un patinoar. În schimb, Primăria Ploiești anunță un proiect prin care până în anul 2029 va înființa o pădure miniaturală pe o suprafață de aproximativ 19.000 de metri pătrați. În acest sens, a fost încheiat anul trecut, un acord de parteneriat cu Asociația Pădurea Copiilor. Între timp, ploieștenii aleg să meargă în alte parcuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *