Colectarea selectivă a eșuat la Ploiești. În aceste condiții Primăria este bună de plată!
Nici măcar două procente din deșeurile colectate în Ploiești nu sunt selective. Nu reușim nici după mai mulți ani să respectăm o cerință europeană, motiv pentru care milioane de lei pleacă anual pentru plata amenzilor către Fondul de Mediu. Reprezentanții administrației spun că există și explicații pentru acest eșec.
În Ploiești au fost montate 100 de ansambluri a câte trei module, destinate colectării selective a deșeurilor. Ar mai fi însă nevoie de astfel de platforme. Chiar și așa, ploieștenii nu dau semne că ar dori să separe plasticul de hârtie, metal sau deșeuri menajere. Ghenele sunt pline cu deșeuri aruncate la întâmplare, inclusiv deșeuri din construcții.
De ce nu reușim însă să ne selectăm gunoiul în locuință și să îl depozităm în aceste module? Râmâne o întrebare la care autoritățile au găsit și un răspuns.
În România, colectarea selectivă a devenit obligatorie începând cu luna iulie 2019. În acest moment, în Ploiești ar trebui să se colecteze selectiv în proporție de 50 la sută. Cum nu trecem de 2%, municipalitatea este bună de plată. Taxa de mediu va ajunge la peste 1,5 milioane de lei.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.