Două firme s-au asociat pentru preluarea serviciului de termie din Ploiești. Licitația este organizată de Consiliul Județean Prahova. Cele două companii au sediul în București, una dintre ele având o vastă experiență în industria de distribuție și vânzare a gazelor naturale. Primarul Ploieștiului este optimist și îi asigură pe ploieșteni că nu vor rămâne fără apă caldă și căldură de la 1 aprilie.
Două firme s-au asociat pentru preluarea serviciului de termie din Ploiești
Actualul contract al Primăriei Ploiești cu Veolia Energie Prahova se încheie la 31 martie. În urma licitației organizată de Consiliul Județean Prahova, prin ADI Termo Prahova, pentru desemnarea noului operator de termie din Ploiești a fost depusă o singură ofertă.
Chiar și așa, se încearcă prelungirea contractului cu Veolia până la 13 mai. Lucru care s-a blocat în ședința de Consiliu Local de luni.
Totodată, consilierul local George Botez a cerut municipalității ca să ceară sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova pentr a fi plătite sumele solicitate de Veolia Energie.
Primarul Andrei Volosevici a explicat în timpul ședinței care este situația financiară a municipiului Ploiești și ce sume ar trebui să fie plătite către Veolia Energie.
Primarul Andrei Volosevici a intervenit marți seară în emisiunea Neconvențional, moderată de Bogdan Enache. El s-a arătat optimist și spune că ploieștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură de la 1 aprilie.
Firmele care au depus ofertă comună pentru agentul termic la Ploiești sunt cu sediul în bucurești. Una produce apă termală pentru 625 de apartamente din Vâlcea, iar cealaltă are o vastă expertiză în industria de distribuție și vânzare a gazelor naturale. În Ploiești, peste 50.000 de apartamente sunt racordate la sistemul public de termoficare, prețul plătit de populație fiind de 222 de lei/gigacalorie, iar tariful fără subvenție a ajuns la aproape 1100 de lei.
Vezi şi https://republikanews.ro/barbat-din-mizil-gasit-impuscat…/
Pentru mai multe ştiri, vizitaşi site-ul republikanews.ro