Consumul de carne de miel, în pericol de scădere. Arabii o adoră
Mielul de Paşte îşi va vinde scump carnea în acest an. Este opinia crescătorilor care spun că mărirea preţului combustibilului, şi celelalte scumpiri vor atrage după sine o majorare a preţului cărnii atât de consumate de români în perioada Sărbătorilor Pascale. Unele voci sunt de părere că oamenii ar putea tăia din listă tradiţionalele produse pe baza de carne de miel, asta pentru că cele mai negativiste scenarii arată chiar o dublare a preţului.
Consumul de carne de miel, în pericol de scădere. Arabii o adoră
Nu mai este o noutate pentru români ca înainte de sărbători carnea de miel se scumpeşte. Doar că anul acesta preţul ar putea să se dubleze până la Paşte. Crescătorii din mai multe zone ale ţării spun că speră ca în acest fel să îşi acopere costurile din ce in ce mai mari ce le-au avut pe parcursul anului. Chiar şi aşa, dublarea preţului la kilogramul de carne de miel ar fi o povară mult prea grea pentru cumpărători.
Principala vinovată pentru un meniu de Paşti mai scump cu până la 20-30 de procente faţă de anul 2021 este majorarea costurilor.
Clientii privesc totuşi optimişti înspre viitor. Spun că vor reduce din cantitatea de carne pe care o cumpără, dar nu vor renunţa definitiv la preparatele tradiţionale. Chiar dacă unele voci spun că am putea ajunge să cumpărăm un kilogram de carne de miel cu până la 40-45 lei pe kilogram. Sunt, insa, si sceptici.
Crescătorii susţin că preţul nu va atinge un aşa nivel ridicat, însă cred că vor fi foarte puţini cumpărători. Dacă romanii se vor gândi de două ori înainte să cumpere carne de miel, pentru masa de Paşte, marfa nu va rămâne nevanduta. Mieii din ţara noastra sunt la mare căutare în ţările arabe, spre exemplu. Acolo, cumpărătorii consideră carnea din România de foarte bună calitate.
Vezi şi https://republikanews.ro/ploiesteanca-data-disparuta…/
Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro