Sursa: FirstCry Parenting

Ziua iubitorilor de carte apreciază mediul care a rezistat și și-a păstrat importanța în timp – literatura. Dragostea noastră si aprecierea pentru cărți nu are limite deci aceasta zi este doar pentru minunatele carti ce hranesc zilinc.

Cartea modernă este realizată prin legarea hârtiei, dar înainte de inventarea hârtiei, cărțile au apărut sub formă de tăblițe, suluri și gravuri. Fiecare civilizație avea propriul mod de a documenta evenimentele. În 3500 î.Hr., mesopotamienii făceau semne pe tăblițele de lut folosind un dispozitiv ascuțit, făcut din tulpina plantei de stuf, numit calamus.

Aceste scrieri de pe lutul umed au fost numite „cuneiforme”. Aproximativ 20.000 dintre aceste tăblițe au fost descoperite în Irakul modern.

Hârtia a fost inventată în China în secolul I d.Hr. Prin experimente cu diverse materiale precum cânepa, plasele și planta de dud, Ts’ai Lun a inventat prima hârtie. Cu timpul, tipărirea pe lemn a devenit, de asemenea, modalitatea de reproducere a cărților în China.

Pergamentele antice datând din secolul al IV-lea î.Hr. sunt considerate primele „cărți”, dar, după definiția de astăzi, cea mai veche carte compilată care a supraviețuit este „The Diamond Sutra”, care a fost publicată în China la 11 mai 868.

TRADITII

Unele dintre numeroasele tradiții ale Zilei Naționale a Iubitorilor de Cărți includ profitarea de reduceri mari la broșurare, efectuarea unei cărți transportate, începerea unei cărți noi, citirea unui nou gen, donarea de cărți, încurajarea altora să citească și citirea unei adaptări de carte a unei cărți. filmul care iti place.

Autorii și editorii găzduiesc sesiuni de întrebări și răspunsuri, fie în persoană, fie online. În curând sunt lansate noi fragmente din cărți. Comunitățile de cărți online, cum ar fi Goodreads, sunt foarte active astăzi, iar imaginile estetice ale cărților îmbracă fluxurile noastre de știri de pe site-urile de socializare.

Sursa: nationaltoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *