logo
RNTV Live

Ministrul Agriculturii avertisment îngrijorător. Preţurile ar putea exploda

sursă foto Economica net
Mihai Constantinescu

Ministrul Agriculturii avertisment îngrijorător. Preţurile ar putea exploda

Vremea nu ţine cu agriculorii. Seceta cu care se confruntă ţara noastră provoacă dezastru şi ar putea  duce la ”consecințe în lanț asupra prețurilor”.

„Peste această criza determinată de pandemia coronavirusului se suprapune și o secetă pedologică cumplită și extremă, cum nu a mai fost în ultimii mulți ani. Deficitul este foarte mare în zona Moldovei și a Dobrogei. De aceea, există un pericol să fie compromise culturile de toamnă într-un procent destul de mare”, a declarat Adrian Oroș, ministrul Agriculturii la Digi24.

 

Producția agricolă va fi mai mică și cu 50% în acest an.Culturile cele mai afectate sunt cele de cereale.

 

Ministrul Agriculturii a spus că fermierii care vor înregistra pagube din cauza secetei vor fi despăgubiți, cuantumul acestora urmând să fie stabilit de comitete locale pentru situații de urgență.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/updaterezultatele-testarii-cadrelor-medicale-de-la-sju-ploiesti-dupa-ce-o-asistenta-a-iesit-pozitiv-la-covid-19/?fbclid=IwAR0pPfALxzNeYQBMnjADKgA2qnaVeLtlTWAJgNnk5B6ehO4aEoGYcBd2Has

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor