logo
RNTV Live

800 de polițiști prahoveni, la datorie pe perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor de iarnă. Recomandări

sursa foto ski-si-snowboard.ro
Mihai Constantinescu

800 de polițiști prahoveni, la datorie pe perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor de iarnă

Începând de azi și până pe 27 decembrie, vor fi mobilizați aproximativ 800 de polițiști prahoveni, majoritari fiind polițiști de ordine publică, rutieri, investigații criminale, dar și de la arme explozivi și substanțe periculoase.

În funcție de efectele fenomenelor meteo, polițiștii rutieri sunt pregătiți cu mijloace suplimentare în zonele cu probleme, precum și în stațiunile și locurile unde se înregistrează o mare afluență de persoane.

Recomandările pentru cetățeni

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile de trafic și la starea vremii. Pentru a evita situațiile de pericol, recomandăm șoferilor să renunțe la deplasări pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă, totuși circulă pe rute cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.

Centrul Infotrafic al Poliției Române va transmite permanent informații cu privire la situația drumurilor și va indica rute ocolitoare în cazul restricționării sau blocării circulației pe anumite sectoare de drum din cauza fenomenelor meteo severe.

Aproximativ 70 de polițiști rutieri vor fi în stradă zilnic pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto, precum și pentru fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave.

Având în vedere că valorile de trafic vor fi crescute în această perioadă, ca în orice minivacanță, conducătorii auto sunt rugați să manifeste înțelegere și mai ales răbdare față de ceilalți participanți la trafic.

Pentru descurajarea șoferilor care, în ciuda pericolului, vor apăsa prea mult pedala de accelerație, echipajele de poliție rutieră vor acționa zilnic cu aparate radar.

În aceste zile vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, prin urmare, vor fi utilizate aparatele Etilotest, dar și cele DrugTest.

Pe perioada minivacanței, polițiștii prahoveni vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor.

Patrulele de ordine publică vor fi prezente mai ales în locurile aglomerate

Pentru a descuraja comportamentele antisociale, patrulele de ordine publică vor fi prezente mai ales în locurile aglomerate, precum și în stațiunile turistice și în localitățile unde se vor organiza evenimente cu public numeros.

În cadrul acțiunii ”Foc de artificii” prin care se verifică legalitatea operațiunilor cu articole pirotehnice, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova au fost efectuate 23 de controale, fiind confiscate 2.500 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

Pentru evitarea implicării în evenimente negative privind regimul articolelor pirotehnice, vă recomandăm să cumpărați articloe pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate.

La achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Aceasta trebuie să fie inscripționată în limba română.

Totodată, foarte important este să sesizați poliția atunci când constatați că articolelele pirotehnice sunt comercializate în mod ilegal.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni apelați numai la poliție! Rețineți cât mai multe date despre locurile și persoanele pe care le-ați cunoscut și veți face astfel mai ușoară descoperirea infractorilor și recuperarea bunurilor dumneavoastră.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor