68 de firme se bat pentru drumul expres Ploiești – Buzău

drum expres
Drum de mare viteză Ploiești - Buzău - sursă foto - economica.net

Drum expres până la Buzău

Din Prahova va pleca primul drum de mare viteză.

De ani de zile, autoritățile tot promit autostrăzi. Poate cea mai așteptată este autostrada care să lege Comarnicul de Brașov. Șoseaua de mare viteză se tot poticnește.

cel mai verde complex reziential

Până să avem această autostradă, și să scăpăm de traficul infernal de pe DN1, se pare că vom avea un alt drum de mare viteză. Respectiv, Ploiești – Buzău.

La Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost deja depuse 9 oferte pentru prima etapă. Drumul expres nu va pleca chiar de la Ploiești, ci din zona comunei Dumbrava.

În această localitate se va face o legătură cu autostrada București-Ploiești, printr-un nod rutier.

9 ofertanți cu 59 de subcontractori

Respectiv 68 de firme din șase țări se bat pentru a obține contractul de la CNAIR, în valoare de 6 milioane de euro.

Unul dintre ofertanții care dorește să realizeze studiul de fezabilitate, este Acciona Ingenieria SA, o societate spaniolă. Compania a depus oferta la CNAIR alături de opt subcontractori, printre care se află și o firmă din Ploiești, Irimat Cons SRL.

Un alt ofertant care vrea să lucreze cu un subcontractor din Prahova este Asocierea Romair Consulting SRL-SC Dohwa Enginiering Co LTD din Coreea de Sud. Printre cei 12  subcontractori, regăsim și firma ploieșteană Team Oil SRL.

Și SC Best Consulting & Design SRL-SC Formin SA s-a înscris în cursa pentru câștigarea proiectului, iar printre cei 13 subcontractanți se află și firma Protelco din Câmpina.

Și Search Corporation SRL se numără printre ofertanți drumului de mare viteză Ploiești – Buzău. Compania este proiectantul general al autostrăzii București-Brașov.  În rest vorbim de asocieri de companii din Italia, Franța, Belgia și România.

CNIR a pus la bătaie 27 de milioane de lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploiești-Buzău. Adică aproximativ 6 milioane de euro.

Tronsonului de drum expres, de la Dumbrava la Buzău,  va avea 65 de kilometri.

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here