logo
RNTV Live

60 de copii blocați într-un orfelinat din Sudan au murit de foame sau răpuși de febră

orfan
Dumitrache Catalina

Blocați într-un orfelinat din capitala Sudanului, cel puțin 60 de copii au murit în ultimele șase săptămâni de foame sau răpuși de febră. Îngrijitorilor le era foarte greu să facă rost de hrană sau medicamente din cauza războiului civil care a blocat accesul la resurse.

În ultimele zile, situația s-a înrăutățit considerabil.

26 de copii au murit doar în cursul weekendului trecut.

Zeci de doctori, voluntari și responsabili din sănătate cer ca orfelinatul al-Mayqoma din Khartoum să fie evacuat. În filmările furnizate de angajații orfelinatului pot fi văzute trupurile copiilor morți, înfășurate în cearșafuri în așteptarea înmormântării.

Copiii rămași în viață, mulți de vârste foarte mici, care poartă doar scutece și primesc apă cu porția de la o asistentă, într-o cameră se pot observa în alte filmări. Un angajat a explicat că cei mici au fost mutați acolo pentru că aripa orfelinatului în care locuiau înainte este acoperită de praf din cauza bombardamentelor.

,,Este o situație catastrofală”, spune Afkar Omar Moustafa, un voluntar care lucrează la orfelinat.

“Este un lucru la care ne așteptam încă din prima zi de lupte”.

Potrivit certificatelor de deces și a mărturiilor angajaților, printre copiii care au murit se numără și bebeluși de trei luni.

Vinerea trecută au murit 14 copii, iar sâmbătă alți 12.

Situația a stârnit consternare pe rețelele de socializare, iar o organizație caritabilă a reușit, duminică, să livreze alimente, medicamente și lapte praf, cu ajutorul UNICEF și al Crucii Roșii.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor