logo
RNTV Live

5 motive pentru a transfera numele de domeniu către un alt registrar

1
Raluca Eparu

Website-ul dvs. este în dezvoltare si  vă gândiţi să treceţi la un nou plan de găzduire, însă ce se întâmplă cu transferul numelui de domeniu? Adesea trecut cu vederea în întreţinerea generală a websitului, numele de  domeniu este o parte vitală a securităţii websitului dvs. Iar mai jos vă vom enumera câteva motive pentru care transferul numelui de domeniu ar trebui să fie următoarea dvs. preocupare.

Initial, aţi cumpărat numele de domeniu de la un registrar. Un registrar (sau registrator) este o companie care vă permite să înregistraţi un domeniu, astfel încât acesta să fie unic, doar pentru dvs. şi pentru websitul dvs.

Terminologie. Ce este “Registrar”, “Registrant” sau “Registry”?

Registrar-ul este o companie sau organizaţie acreditată de catre ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) să ofere servicii de înregistrare domenii pentru diverse TLD-uri. Registrarul trimite cererile de înregistrare de domenii către Registry. De exemplu: HostX.ro este Registrar autorizat pentru înregistrarea de domenii .ro, acest lucru putându-se verifica pe pagina cu parteneri RoTLD pentru domenii .ro: https://rotld.ro/registrar-list/

Registrantul este proprietarul numelui de domeniu sau deţinătorul dreptului de folosinţă asupra acestuia. Registrantul poate fi o persoană sau o entitate juridică pe numele căruia se înregistrează numele de domeniu.

Registry (sau Registru) este o companie/organizaţie care administrează o bază de date centralizată cu înregistrările de domenii pentru un anumit TLD (Top Level Domain). Ca să exemplificăm, pentru domeniile .ro, Registry-ul este INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ – ICI BUCUREȘTI, sau RoTLD – www.rotld.ro.

De ce să transferaţi numele de domeniu către un alt registrar?

Iată cinci motive pentru care un transfer de domeniu este benefic pentru dvs. şi pentru site-ul dvs. web:

1. Securitatea

Unul dintre obiectivele principale în privinţa websitului dvs. este securitatea. Nu ar fi o situatie fericita dacă clienții dvs. ar începe să se plângă că nu vă pot accesa website-ul sau dacă sunt direcționaţi către un alt website. Astfel de situatii pot fi rezultatul “muncii” unui hacker care a avut drept ţintă numele dvs. de domeniu si care poate pretinde  răscumpărarea numelui de domeniu contra unei sume de bani. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că noul dvs. registrator oferă blocarea numelui de domeniu. Aceasta functie împiedică transferul domeniului până la modificarea acestuia de către dvs. Asigurați-vă că noua dvs. gazdă vă va notifica cu privire la orice modificare a domeniului.

Ţineţi răufăcătorii la distanţă cu serviciul Whois Privacy

Cu unele excepţii (ex. .ro sau .eu), datele dvs. sunt afişate public în baza de date whois. Hackerii şi spammerii folosesc în mod frecvent aceste informaţii pentru crearea de baze de date cu conturi de email sau pentru furtul unor domenii. Serviciul Whois Privacy oferit de o companie precum HostX.ro protejează datele dvs. personale făcându-le inaccesibile prin intermediul Whois. Păstraţi controlul asupra domeniului dvs., si transferati domeniul web către un registrar care vă protejează datele.

2. Serviciul clienţi

Dacă websitul dvs. va creşte, veţi avea nevoie de asistenţă în forme diverse. Pe lângă asistenţa pe durata transferului de nume de domeniu, asiguraţi-vă că noua dvs. gazdă oferă asistenţă şi după încheierea procesului de transfer. Unele gazde nu au o echipă de asistenţă, ci au doar echipe de vânzări, care încearcă să vă determine să cumpăraţi servicii suplimentare.

3. Experienţa utilizatorului

Cât de uşor este să accesaţi setările numelui dvs. de domeniu? Dacă vă simţiţi frustrat atunci când încercaţi să faceţi o mică modificare, imaginaţi-vă ce se va întâmpla când veţi avea de-a face cu o problemă mai mare. Asiguraţi-vă că toate modificările necesare domeniului dvs. sunt uşor de făcut. Astfel, nu doar că veţi economisi timp şi nu veţi avea parte de stres, dar vor beneficia şi vizitatorii dvs.

4. Confidenţialitatea

Acest lucru diferă de securitate, deoarece se referă doar la dvs. şi la numele dvs. de domeniu. Ciar dacă toţi registrarii vor afirma faptul că confidenţialitatea dvs. este de maximă importanţă, este posibil să nu fie întotdeauna cazul. Unii dintre aceştia nu abordează toate situaţiile din acordul lor de confidenţialitate, astfel încât este bine să faceţi cât mai multe cercetări. Acestea includ căutarea pe site-ul web al acestora, efectuarea unei căutări Google pentru probleme legate de confidenţialitate şi recenzii ale clienţilor. Recenziile clienţilor, deşi uneori extreme, pot fi de real ajutor în aceste cazuri. Dacă observaţi o temă comună în recenzii, este posibil să fie adevărat.

5. Preţul

Să plătiţi prea mult nu este niciodată o situatie multumitoare, iar să plătiţi prea mult unei companii care face prea puţin este şi mai rău. Nu toţi registratorii de domenii sunt identici şi nici preţul acestora nu este. Atunci când faceţi cercetări cu privire la o nouă gazdă pentru numele de domeniu luaţi în considerare toate cele de mai de sus şi stabiliţi dacă serviciul îşi merită preţul. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneţi în bugetul stabilit şi să alegeţi cea mai bună varianta

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor