logo
RNTV Live

În atenția șoferilor! Parchezi aiurea în Ploiești, rămâi fără mașină!

ridicare masini 1
Ciprian Radu

Parchezi aiurea în Ploiești, rămâi fără mașină

SGU Ploiești vrea să reactiveze serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Mai mult decât atât, conducerea societății este hotărâtă să schimbe și tactica. 

Adică mai mult să ridice, decât să blocheze.

Vestea nu poate fi văzută cu ochi buni de șoferi. Ploieștiul duce lipsă de locuri de parcare. Și, uneori, poți să te învârtești cu mașina până amețești, prin Centru, în căutarea unui loc.

Nu este mai puțin adevărat și că, deseori, mașinile parcate neregulamentar obturează serios traficul în centrul Ploieștiului. Și, pe deasupra, în unele zone, pun în pericol și siguranța pietonilor.

De asta se agață practic propunerea pe care o face SGU Consiliului Local Ploiești.

Directorul interimar Ovidiu Negulescu vrea să facă din ridicarea mașinilor o prioritate.

Ideea e că SGU nu va mai bloca roțile atât de des, ci va merge, cu precădere, pe ridicarea autovehiculelor parcate neregulementar.

 

„SGU  a depus spre aprobare Consiliului Local un proiect privind activitatea de ridicări autoturisme. Dorim ca acest proiect să intre pe ordinea de zi a şedinţei din această lună. Scopul este acela de a fluidiza traficul rutier din Ploieşti. Anunţ cetăţenii că, odată ce acest proiect va fi adoptat, compartimentul SGU de blocări/ridicări va începe acţiunea prioritar pe măsura ridicării şi nu neapărat a blocării autoturismelor.

Considerăm că măsura ridicării este prioritară faţă de măsura blocării deoarece dorim să fluidizăm traficul şi nu să-l obturăm“, a declarat Ovidiu Negulescu, conform Telegrama.

Evident, ridicarea mașinii scoate din buzunarul proprietarului mai mulți bani decât dacă ar fi blocată. Iar SGU se află într-o situație financiară deosebit de dificilă.

Acum, taxa de ridicare este 450 de lei la care se adaugă 90 de lei pentru fiecare zi în care mașina stă în curtea SGU.

Propunerea SGU vine după ce Guvernul permite, din nou, ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar sau parcate pe trotuar.

Pentru că nu are destule platforme, SGU va închiria mai multe autoutilitare.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor