logo
RNTV Live

42 de oi omorâte de urs la o fermă din Harghita

1_3_235831_1659182419_02229
Ștefan Petre

Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, citat de Agerpres și apoi de G4Media, a anunțat duminică seara că 42 de oi au fost ucise de un urs în satul Cădaciu Mare, comuna Şimoneşti, iar altele au fost rănite, atacul având loc la o fermă locală.

În comunicatul de presă se precizează că atacul s-a produs în spatele unei clădiri a fermei, „la 50 de metri de zona locuită”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a precizat, într-un material video postat pe Facebook, că evenimentul a avut loc vineri seara şi pagubele provocate sunt foarte mari pentru gospodarul în cauză, scrie sursa.

„Din păcate, ursul iar a atacat în judeţul Harghita, într-o gospodărie din comuna Şimoneşti, sat Cădaciu Mare, şi a omorât 42 de capete de oi şi mioare sau miei şi mai multe au fost rănite, aşadar şi acestea trebuie să fie ori sacrificate, ori vor muri. (…) Nu este ok că în judeţul Harghita atacurile de urs sunt repetitive, aproape în fiecare săptămână, şi au un efect atât de mare, a spus Borboly.

Președintele CJ Harghita arată că sunt necesare acţiuni suplimentare şi o atitudine responsabilă din partea factorilor de decizie naționali și europeni pentru a scăpa de problema urșilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor