logo
RNTV Live

32 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Decembrie

etilotest șoferi
Dumitrescu Vlad

32 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Decembrie! De altfel, polițiștii rutieri au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale.

Peste 600 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în minivacanța de 1 Decembrie 2022.

Totodată, 32 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.

Astfel, au fost instituite filtre rutiere, iar pentru siguranța traficului rutier au fost amplasate radare pe principalele artere rutiere din județ.

În cele 50 de acțiuni organizate, polițiștii rutieri au aplicat 630 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 190.000 de lei.

32 de șoferi au rămas fără permis

Ca măsuri complementare, polițiștii au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic și au retras 25 de certificate de înmatriculare.

Din cele 32 de permise de conducere reţinute, cele mai multe au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

De la începutul minivacanței, polițiștii rutieri au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

Au fost efectuate peste 1.000 de testări cu aparatul eltilotest și 60 cu aparatul DrugTest.

Totodată, în cadrul acțiunilor zilnice, polițiștii prahoveni au constatat 13 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor fi prezenți, în continuare, la datorie pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice din județ.

Astfel, aceștia recomandă tuturor cetățenilor să circule preventiv, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau de vizibilitate redusă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor