29 de școli rămân suspendate în Constanța iar în Suceava s-a emis un nou cod galben

drum cu zapada
Constantin Corina

Unităţile de învăţământ sunt din mediu rural, din localităţi grav afectate de condiţiile meteorologice

“Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile înregistrate în această perioadă, dar şi problemele identificate prin comunicarea cu autorităţile locale şi judeţene, directorii din 29 de unităţi de învăţământ din judeţ au propus suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică şi în data de 28.11.2023. Ca urmare a hotărârilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a aprobat suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Constanţa, precum şi în structurile acestora”, a transmis inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, conform news.ro.

Luni, toate școlile din județul Constanța au fost închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, după ce județul s-a aflat duminică sub cod roșu de viscol puternic.

COD GALBEN ÎN SUCEAVA

A fost emis un cod de avertizare de către Administrația Națională de Meteorologie de tip GALBEN în data de 27-11-2023, la ora 19. Mesajul cu numărul 1 este valabil începând cu ora 20:00 și până la ora 0:00 a zilei de 28-11-2023.

Avertizarea este direcționată către zona Județul Suceava, în special zona montană situată la altitudini de peste 1800 de metri. Se preconizează intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși vitezele de 90…100 km/h, putând genera fenomenul de spulberare a zăpezii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor